Unlimited Travel Group –

Kundcase från Obviuse

Unlimited Travel Group består av nio nischade rese- och eventbolag som alla är experter inom sin genre. Från att tidigare ha haft flertalet separata webbyråer för alla bolag har de låtit oss på Obviuse vara en central partner för all webbutveckling.

Allt började 2014 med en ny webbplats för Världens Resor. Resultatet blev så lyckat att de andra byråerna fick upp ögonen för oss. Sex år senare har vi tagit fram och vidareutvecklat webblösningar för alla bolag i koncernen. 

Vardera bolag har sitt unika behov både vad det gäller kommunikation och försäljning. Där det passat har vi delat teknik mellan lösningarna, men vi har i grunden designat webbplatserna utifrån varje bolags faktiska behov. Det möjliggör unika lösningar för respektive bolag men med gemensam tekniska komponenter där det passar. Resultatet är en både kostnadseffektiv och tydligt anpassad webbnärvaro.

Unlimited Travel Group

Moderbolagets webbplats är ett skyltfönster med ett axplock av vad resegruppen erbjuder. En enkel och ren design återspeglar varumärket.

Målgruppen är i första hand investerare och press. Då Unlimited Travel Group UTG AB är börsnoterade finns här all nödvändig finansiell information. Pressreleaser hämtas från nyhetstjänsten MFN.

> Unlimited Travel Group

Travel Beyond

Travel Beyond erbjuder exklusiva skräddarsydda resor åt kunder som efterfrågar personlig service. Webbplatsen har ett rikt innehåll med allt ifrån lyxiga tågresor till kryssningar och boenden på paradisöar.

Bredden på resetyperna och färdmedel gör att strukturen på Travel Beyond är den mest komplexa av alla resesajterna. En utfällbar huvudmeny ger en bra översikt och underlättar navigeringen. 

För att guida besökarna har vi även utvecklat en hitta resa-sida med filtrering på resmånad, restyp, tema, flygtid och direktflyg – den sistnämnda nog så viktig för målgruppen.

Vi har även utvecklat funktionalitet så att Travel Beyond kan ta fram grafiskt rika webbaserade offerter med möjlighet att välja boende, flyg och tillval. E-handel på ett exklusivt skräddarsytt sätt.

> Travel Beyond

WI-Resor

WI-Resor erbjuder aktiva gruppresor med teman som vandring, cykling och yoga. Med en näst intill 100% kundnöjdhet har man många återkommande resenärer.

Webbplatsen är lekfullt utformad med ett tydligt ikonspråk. Ett smidigt filter gör det enkelt att hitta resor som passar ens preferenser. Besökaren kan välja att visa reselistor med bild/text eller i kalendervy. 

De många nöjda kunderna kommer till tals på webben genom testimonials som är kopplade till varje resa, ett bra sätt att vässa trovärdigheten. Superlativ låter bättre när de kommer från kunder. 

> WI-Resor

PolarQuest

PolarQuest tar sina resenärer till platser som vanligtvis inte är tillgängliga för oss människor. Med sina egna fartyg reser man till jordens polarområden för att uppleva den orörda naturen på riktigt. Glöm internetuppkoppling, här är man offline på riktigt.

På webben har vi strävat efter att förmedla den fantastiska naturupplevelsen som erbjuds genom rikt användande av det egna video- och bildmaterialet. Ren och skär vinterpropaganda med andra ord.

PolarQuests fartyg har en framstående roll, alla med sin egna historia. För att göra köpbeslutet så enkelt som möjligt visas hyttkartor med tillhörande prisuppgifter.

> PolarQuest

Världens Resor

Världens Resor erbjuder rundresor till spännande platser över hela jorden. Med nyfikenhet som ledstjärna utforskar man kulturer tillsammans med sina resenärer.

Varumärket andas etnicitet och den känslan har vi tagit med oss i designen av webbplatsen. Att surfa runt bland resorna ger nästan en känsla av att resa, de detaljerad färdplanerna, de färgsprakande bilderna, allt spär på reslusten.

Världens Resor var den första webbplatsen vi gjorde för Unlimited Travel Group, och trots att grunden togs fram 2014 känns den fortfarande modern och funktionell. Genom åren har vi uppdaterat med ny funktionalitet vilket borgar för en långlivad webbplats. 

> Världens Resor

Ski Unlimited

Ski Unlimited arrangerar konferens- och företagsresor. Trots att namnet antyder vinter är man numera aktiva alla årstider och med en bred variation av destinationer.

Varje företagsresa är unik, så istället för att visa faktiska resor har vi skapat destinationssidor med exempel på lämpliga aktiviteter och boenden. Dessa kan Ski Unlimited sedan använda för att skapa anpassade webbaserade offerter till sina kunder. Varje kund får en egen sida med sina aktuella offerter och även tidigare genomförda resor. Effektivt och transparent för alla inblandade. 

> Ski Unlimited

Specialresor

Specialresor arrangerar gruppresor åt privatpersoner och organisationer som vill erbjuda resor till sina kunder och medlemmar. Det personliga engagemanget är stort med många återkommande kunder. 

Vi har gjort en intressant resa tillsammans med Specialresor. Vi tog fram en webbplats åt dom baserad på Världens Resors grund. När de senare ville göra en ompositionering av sitt varumärke fanns ett behov av en ny profil på webben. Budgeten var begränsad så vi behövde hitta en kostnadseffektiv lösning.

Ett varumärke som vi tidigare gjort en webbplats åt, Unlimited Travel Productions, hade just avvecklat sin verksamhet. Deras webbplats matchade dock behovet från Specialresor väl. Vi återanvände denna webb med en del formmässiga och funktionella justeringar. På så vis kunde vi erbjuda Specialresor en modern lösning som rymdes inom budget. 

> Specialresor

Västindienspecialisten

Resor till Västindien är naturligtvis vad Västindienspecialisten är inriktade på. På webben erbjuder man ett stort utbud av destinationer och hotell som man paketerar individuellt åt sina kunder.

Liksom Travel Beyond har Västindienspecialisten webbaserade offerter med flervalsmöjlighet av boende, flyg och tillval. Ett smidigt verktyg som effektiviserar framtagandet av offerter samtidigt som kunden får en interaktiv och funktionell offert. 

> Västindienspecialisten

Creative Meetings

Möten som berör är mottot för Creative Meetings. Som event­arrangör skapar man evenemang från ax till limpa för företag och organisationer.

Med sina 21 år i branschen är Creative Meetings gamla i gamet. Denna styrka betonar vi på webben genom att genomgående lyfta sina tidigare produktioner. Kundcasen är viktiga både som inspiration för vad ett event kan vara och som markör att man jobbat med stora kunder. Win-win så att säga.

> Creative Meetings

Go Active Travel

Go Active är koncernens byrå för träningsresor. De producerar resor tillsammans med etablerade coacher och hälsoprofiler som aktiverar och undervisar deltagarna. Allt för en hållbar hälsa helt enkelt.

Resorna brandas och kategoriseras utifrån innehåll, och presenteras därefter genom en filterlösning. Resorna återfinns även på hälsoprofilernas sidor, hittar du din favoritcoach, så hittar du din resa.

> Go Active Travel

Vi är Obviuse – en webbyrå i Stockholm som planerar, designar, producerar och förvaltar webbplatser.